REZULTATI PROLJETNOG ADAC TESTIRANJA DJEČJIH AUTOSJEDALICA

C:\Users\Ivo\Downloads\436252905_18439698601049896_1547305868479045932_n.jpeg

Sigurnost djece u automobilu jedan je od prioriteta svakog roditelja, a odabir prave autosjedalice može biti od presudnog značaja. Proljetno ADAC testiranje dječjih autosjedalica za 2024. godinu donosi sveobuhvatan pregled perfomansi 24 različitih modela, s naglaskom na sigurnost, jednostavnost uporabe i prisutnost štetnih tvari. Sve autosjedalice s ovog testa izrađene su sukladno novoj UN regulativi broj 129.

Na proljetnom testiranju 15 modela autosjedalica je proglašeno dobrima, a 7 ih je dobilo ocjenu zadovoljavajuće, te su samo dva modela pala test zbog opasnih materijala i sigurnosnih nedostataka.

C:\Users\Ivo\Downloads\33546461 (1).png

Autosjedalica Peg Perego Viaggio Twist + Base Twist osim što je imala previše štetnih sastojaka, potpuno je zakazala u frontalnom chrash testu. Autosjedalica Silver Cross Discover pala je zbog toga što je sadržavala previše plastifikatora DPHP koji je opasan za zdravlje djeteta.

Među autosjedalicama za najmlađe posebno se istaknula Nuna Pipa Urbn s ocjenom 1,6.

Što se tiče sigurnosti posebno su se istaknuli Lionelo Astrid i-Size + Astrid i-Size Base, Avionaut Cosmo, Cybex Cloud G i-Size, Lionelo Astrid i-Size i Maxi Cosi Pebble 360 Pro2.

Po jednostavnosti uporabe istaknula se autosjedalica Maxi Cosi RodiFix Pro2, a u pogledu ergonomije najbolje rezultate postigla je autosjedalica Cybex Cloud G i-Size.

Rezultati proljetnog ADAC testiranja dječjih autosjedalica za 2024. godinu pokazuju napredak u sigurnosnim standardima i udobnosti dječjih autosjedalica. Roditelji mogu biti sigurni da su testirane autosjedalice prošle stroge provjere i pružaju najbolju moguću zaštitu za njihove najmlađe.

C:\Users\Ivo\Downloads\pipa-urbn-granite-nuna-avtosedez-i-size-40-75-cm-11.jpeg

Iako ADAC testiranja pružaju vrijedne informacije koje mogu pomoći pri donošenju odluke o kupnji dječje autosjedalice, ipak je prilikom kupnje najbolje isprobati nekoliko modela kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašem djetetu i vozilu.

I nikada nemojte zaboraviti da je pravilno montirana i korištena autosjedalica ključna za sigurnost vašeg djeteta na cesti.

Ukoliko ste u potrazi za autosjedalicom provjerite našu ponudu www.pcelica-babyoprema.hr i pronađite savršenu autosjedalicu za vašeg mališana.

Vaša Pčelica!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp